In mijn praktijk worden aanpassingen in leefstijl ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren en te ondersteunen.

Bij het opstellen van het behandelplan wordt rekening gehouden met jouw doelen, wensen en leefsituatie. We kijken samen naar wat voor jou haalbaar is.

De kennis die ik gebruik is afkomstig vanuit de:

  • Orthomoleculaire voedingsleer
  • Orthomoleculaire gezondheidsleer
  • Evolutionaire gezondheidsleer
  • Fytotherapie of kruidengeneeskunde

Aanvullend bied ik systemisch werk in de natuur aan. Dit kan mentaal en fysiek helend zijn en zo de behandeling ondersteunen.

De volgende pijlers zijn onderdeel van de behandeling:

Voeding

Bij voeding wordt een onderscheid gemaakt tussen welke voedingsmiddelen het lichaam overbelasten en welke heilzaam zijn. Andere factoren die aan bod komen zijn maaltijdfrequentie, variatie, de juiste balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten, kwaliteit en bereidingswijze.

Leefstijl

De leefstijl van de moderne mens is ver weg geraakt van de oorspronkelijke leefwijze. Onze omgeving is veranderd, maar ons lichaam is niet mee veranderd. Het is nog bijna net zo ingesteld als tijdens het leven in de oertijd. Met veranderingen in leefstijl kun je het lichaam en de geest geven wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

In- en ontspanning

Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. De balans tussen inspanning en ontspanning is noodzakelijk voor je lichaam en geest om goed te herstellen. Door de dagelijkse hectiek raakt de balans tussen deze twee verstoord. Langdurige stress heeft een negatief effect op de lichaamsfuncties.

Mindset en begrip

Een doel zonder plan is geen doel, maar een wens. Verandering begint bij het helder hebben van jouw doelstellingen. Wat wil jij precies bereiken en waarom? Ik reik kennis aan over de werking van het lichaam en de effecten van leefstijlveranderingen. Begrip zorgt voor motivatie. Systemisch werk kan een goede aanvulling zijn.

Suppletie

Supplementen in de vorm van vitamines, mineralen, spoorelementen, vezels, probiotica, enzymen en fytotherapeutische middelen kunnen worden ingezet om tekorten aan te vullen of om klachten te bestrijden. Een gezonde leefstijl is de basis, supplementen kunnen de balans helpen herstellen.