Het komt vaak voor dat mensen een drempel ervaren als het gaan om gezonder leven of beter worden. Het lijkt of er iets is wat in de weg staat. Het lukt niet om te beginnen met een gezondere levenswijze of een gezondere levenswijze voort te zetten. Ook kan het zijn dat je wel gezonder leeft, maar toch de klachten niet verdwijnen.

Door ervaringen of trauma’s ontstaat spanning in het lichaam. Vaak dateren deze nog uit de (vroege) jeugd en binnen de gezinssituatie. De spanning heeft zich vastgezet en kan zelfs leiden tot ziekte. Vaak ben je je daar niet van bewust, maar het belemmert wel een goed functioneren van het lichaam.

Met systemisch werk gaan we op onderzoek uit. Tijdens een sessie geeft je lichaam informatie over vastgezette spanning. We kijken naar wat naar buiten komt en er kan ontspanning ontstaan. Dit systemisch werk is niet bedoeld om te genezen, te healen of te fixen. Het is geen pilletje om symptomen te bestrijden. Het is een onderzoek naar de bron van spanning, pijn en ziekte. Het verhoogt je bewustzijn en dit kán mentaal en fysiek helend zijn.

De sessies vinden plaats in de natuur. Juist buiten worden al je zintuigen gevoed en is er een sprake van een bepaalde puurheid. De weersomstandigheden, geluiden, dieren en planten werken mee in het proces.